23 Haziran 2008 Pazartesi

nar ekşili patlıcan salatası(antalya usûlü)

MALZEMELER:
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
maydanoz
zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi,
pulbiber
tuz

YAPILIŞI:
Patlıcanlar birkaç yerinden şiş veya bıçak yardımıyla delinir. İyice közlenip soyulur. Tahta üzerinde ezerek macun haline getirilir. Diğer tarafta; rendelenmiş domates, kıyılmış soğan, maydanoz,salçalar ve sivri biber karıştırılır. Patlıcanla altüst edilip servis tabağına döşenir. Tuz ve baharatla tatlandırılır. (Arzuya göre kıyılmış sebze karışımın birazı ayrılıp patlıcanın üzerine de serpilebilir. Üzeri, maydanoz ile süslenir. Nar ekşisi gezdirilip servise sunulur. (İsteğe göre sızma zeytinyağı da eklenebilir.)

Hiç yorum yok:

güveçte kaşarlı alabalık -özel sosu eşliğinde (Adana yöresi)

Fotoğraf meşhur Serhat Alabalık tesislerinde çekilmiştir. (Kadirli)