22 Haziran 2008 Pazar

antalya usûlü tahinli piyaz

(Sunum ve servis önerisidir.)
Photo:ADANA SOFRASI @
(Bu fotoğraf, "SOFRADAKİ ANADOLU" fuarındaki "ANTALYA" standında tarafımdan çekilmiştir.)
****
MALZEMELER:
2 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
1 çay bardağı tahin
½ çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
2 adet limon
üzüm sirkesi (opsiyonel)
kimyon
karabiber
pul biber
1 soğan
2 domates
1 yumurta (haşlanmış, katı)
bir kaç dal maydanoz

YAPILIŞI:
Haşlanmış ve süzülmüş kuru fasulye süzülüp geniş bir tabağa konulur. Tahin çukur bir kâsede içinde, zeytinyağı ve limonların suyu ile birlikte karıştırılır. Tahin çok koyu kıvamda ise, sirke veya su ile inceltilerek yoğurt kıvamına getirilir. Bu karışım, haşlanan fasulyenin yarısına dökülür. Üzeri ince, piyaz doğranıp tuzla ovulmuş soğan, söğüş domates, ince kıyılmış maydanoz, dörde bölünmüş veya halka halka kesilmiş katı yumurta dilimleri ile süslenir. Tuz ve baharatlarla tatlandırılır. Tahinli sosun kalanı, hazırlanan malzemenin üzerine eklenir. Soğuk olarak servise sunulur.

Hiç yorum yok:

güveçte kaşarlı alabalık -özel sosu eşliğinde (Adana yöresi)

Fotoğraf meşhur Serhat Alabalık tesislerinde çekilmiştir. (Kadirli)