PHOTO : ADANA SOFRASI @
(KAVRULMUŞ SUSAM VE CEVİZ İLE)
Adana, Antep, Kilis yöresinde ve diğer güney illerinde de sıkça yapılan bir mezedir. Malzemeleri bölgelere ve istenen damak tadına göre farklılık gösterebilmektedir. Soğuk antre olarak revaçta olduğu gibi, kahvaltıda, kanapelerde, poğaça içlerinde vb. çeşitlerde de tüketilebilir.
MALZEMELER:
1 çay bardağı cevizi içi (iri dövülmüş)
1 dilim bayat ekmek
8-10 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı biber salçası (acı)
1-2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı kimyon
yeterince tuz
isot veya pul biber (arzu edilen miktarda)
karabiber(arzu edilen miktarda)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
gerekirse, çok az su (kıvamını ayarlamak için)
arzuya göre: kavrulmuş susam da eklenebilir.
YAPILIŞI:
Adana, Antep, Kilis yöresinde ve diğer güney illerinde de sıkça yapılan bir mezedir. Malzemeleri bölgelere ve istenen damak tadına göre farklılık gösterebilmektedir. Soğuk antre olarak revaçta olduğu gibi, kahvaltıda, kanapelerde, poğaça içlerinde vb. çeşitlerde de tüketilebilir.
MALZEMELER:
1 çay bardağı cevizi içi (iri dövülmüş)
1 dilim bayat ekmek
8-10 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı biber salçası (acı)
1-2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı kimyon
yeterince tuz
isot veya pul biber (arzu edilen miktarda)
karabiber(arzu edilen miktarda)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
gerekirse, çok az su (kıvamını ayarlamak için)
arzuya göre: kavrulmuş susam da eklenebilir.
YAPILIŞI:
Ekmek içi ıslatılıp iyice sıkılır. Tüm malzemelerle iyice karıştırılır. Baharatlarla (arzu edilen acılık derecesinde) tatlandırılır. Yağ ve gerekirse çok az su eklenerek kıvamı ayarlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder