Adana'da, Çukurova Halk Eğitim Merkezi'nde; YAŞ PASTA YAPIMI- PASTACILIK EĞİTİMİ'NDE yaptığımız, harika sonuç veren özgün bir reçete..Çikolata şelalesi özelliğini elde etmek ve korumak için pişirme süresine ve püf noktalarına dikkat edilmelidir. Aşçılık üzerine üniversite eğitimi Gaziantep'te tamamlayan ve MADO vb.gibi bir çok kurumsal şirkette çalışmış, deneyimli hocamız Cennet ÇAYDAM'a bu güzel tarif için çok teşekkür ederiz.
*****************************
çikolata şelalesi (içinden sıcak çikolata akan kek)
Malzemeler: Temel tarif:
(6 sufle kalıbı çikolata şelalesi için bu miktarların dört
katı alınacaktır)
60 gr çikolata
50 gr tereyağı
1 yumurta
2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
Yapılışı:
Çikolata ve tereyağı benmari usûlü eritilir. Yumurta ve
şeker iyice çırpılır. Un elenerek azar azar karışıma eklenir. Eritilip ılıtılmış
çikolata da karışıma katılarak tüm malzeme karıştırılır. (Bu karışım tepsiye
dökülmeyip porsiyonluk sufle kalıplarına aktarılır. 160 derecelil fırına
verilen kekler 12 dakika pişirilerek fırından alınır.
Servis tabaklarına ters çevrilerek servise sıcak olarak
sunulur. Çikolata şelalesi soğuduktan sonra dahi, içindeki akışkan çikolata
özelliğini muhafaza etmektedir. Üzerine pudra şekeri serpilerek sıcak veya soğuk
olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder