11 Mart 2014 Salı

çikolata şelalesi (içinden sıcak çikolata akan kek)


Adana'da, Çukurova Halk Eğitim Merkezi'nde; YAŞ PASTA YAPIMI- PASTACILIK EĞİTİMİ'NDE yaptığımız, harika sonuç veren özgün bir reçete..Çikolata şelalesi özelliğini elde etmek ve korumak için pişirme süresine ve püf noktalarına dikkat edilmelidir. Aşçılık üzerine üniversite eğitimi Gaziantep'te tamamlayan ve MADO vb.gibi bir çok kurumsal şirkette çalışmış, deneyimli hocamız Cennet ÇAYDAM'a bu güzel tarif için çok teşekkür ederiz.
*****************************



çikolata şelalesi (içinden sıcak çikolata akan kek)


Malzemeler: Temel tarif:
(6 sufle kalıbı çikolata şelalesi için bu miktarların dört katı alınacaktır)
60 gr çikolata
50 gr tereyağı
1 yumurta
2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı un (tepeleme)

Yapılışı:
Çikolata ve tereyağı benmari usûlü eritilir. Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Un elenerek azar azar karışıma eklenir. Eritilip ılıtılmış çikolata da karışıma katılarak tüm malzeme karıştırılır. (Bu karışım tepsiye dökülmeyip porsiyonluk sufle kalıplarına aktarılır. 160 derecelil fırına verilen kekler 12 dakika pişirilerek fırından alınır.
Servis tabaklarına ters çevrilerek servise sıcak olarak sunulur. Çikolata şelalesi soğuduktan sonra dahi, içindeki akışkan çikolata özelliğini muhafaza etmektedir. Üzerine pudra şekeri serpilerek sıcak veya soğuk olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

güveçte kaşarlı alabalık -özel sosu eşliğinde (Adana yöresi)

Fotoğraf meşhur Serhat Alabalık tesislerinde çekilmiştir. (Kadirli)