(DONUT)
("DOUGHNUT") ("DONAT")
MALZEMELER:
500 gr un
1 çimdik tuz
100 gr margarin
½ paket yaş maya (21 gr)
1 yemek kaşığı şeker
1 ¼ su bardağı ılık süt
1 yumurta
1 paket vanilya
kızartmak için:
sıvı yağ
Üstüne:
Çilek veya frambuaz marmeladı
çikolata sosu
tarçın
şeker
pudra şekeri
YAPILIŞI:
Maya,
ılık süt, şeker, tuz ve aldığı kadar un, yumurta, yumuşatılmış
margarin,vanilya ve(yaklaşık yarım kilo un ile) klasik mayalı hamur
hazırlanıp yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır. Hamur fermente olup iki
misli kabarınca tekrar yoğrulur. Yumuşak ve ele yapışmayan, paskalya
çöreği kıvamında bir hamur olmalıdır. 18 bezeye ayrılan hamurlar,(ponçik
gibi) düzgün topaklar haline getirilir. Ortası hafif çukurlaştırılır
ve oda ısısında biraz daha dinlendirilir. Hafifçe kabaran yuvarlaklar
kızgın sıvı yağda kızartılıp kâğıt havlu üzerine alınır. Yaklaşık 6-8
dakika içinde hafif pembe renkte kızarmış doughnut’lar arzuya göre (ince
duy takılmış pastacı pompası yardımıyla alt kısmından tam ortadan )
frambuaz ya da çilek marmeladı ile doldurulur. Veyahut bir tarafı veya
tamamı eritilmiş çikolataya batırılarak dondurulur ya da üzerlerine
sadece tarçınlı şeker serpilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
güveçte kaşarlı alabalık -özel sosu eşliğinde (Adana yöresi)
Fotoğraf meşhur Serhat Alabalık tesislerinde çekilmiştir. (Kadirli)
-
PHOTO : ADANA SOFRASI @ Esasen Süryani Mutfağı’na ait olsa da; Diyarbakır, Mardin ve çevresinde kalabalık bir Süryani topluluğun yaşam...
-
PHOTO: ADANA SOFRASI @ Hem kahvaltıda reçel olarak, hem de kahve yanında tatlı ya da, parfelerde, keklerde, tart ve turtalarda da kullan...
-
PHOTO: ADANA SOFRASI @ ...(Daha önce yapıp yayımlamış olduğum, KLASİK LAVAŞ, zaten herkesçe bilinen tariflerden olmasına rağmen, Adan...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder