15 Haziran 2008 Pazar

tahinli cevizli acılı ezme (antep usûlü)

MALZEMELER:
2 yemek kaşığı acılı kırmızı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
7-8 diş sarımsak
1 su bardağı ceviz içi
1çay bardağı tahin
kimyon
pul biber
tuz

Üzerine:
Ceviz içi
Maydanoz, taze soğan (ince kıyılmış)

YAPILIŞI:
Salçalar karıştırılır. Ezilmiş sarımsak iyice dövülür ve salçalara eklenir. Ceviz içleri tahta üzerinde orta incelikte kıyılır. Karışıma eklenir. Son olarak tahin, kimyon, tuz ve pulbiber de eklenerek arzu edilen acılık oranına göre tatlandırılır. İyice karıştırılıp servis tabağına düzgünce yayılır. Üzeri, isteğe göre ceviz içi veya ince kıyılmış yeşilliklerle süslenir.

Hiç yorum yok:

güveçte kaşarlı alabalık -özel sosu eşliğinde (Adana yöresi)

Fotoğraf meşhur Serhat Alabalık tesislerinde çekilmiştir. (Kadirli)