Bu tarife ilişkin fotoğraf, siteye kısa sürede eklenecektir.
MALZEMELER:
2 adet çipura
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
SOSU İÇİN:
4 diş sarımsak
tuz
kimyon
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 limon suyu
kıyılmış maydanoz (az miktarda)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Balık tabağını süslemek için:
roka
marul
taze soğan
YAPILIŞI:
Çipuralar yıkanıp süzülür.
Soğan yarım ay şeklinde incecik doğranıp tuz ve karabiberle ovulur.
Balıkların karnına soğanlar yerleştirilir. Balıklar ızgarada iki taraflı olarak kızartılır. Servis tabağına alınan çupraların üzerine ADANA SOS gezdirilir. Roka, taze soğan ve domatesle süslenen çupralar sıcak olarak servis edilir.
Sosu için:
Sarımsaklar tuzla dövülüp küçük bir sos kabına alınır. Limon suyu, kimyon, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve biber salçası eklenip iyice karıştırılır. Çırpılan sos biraz dinlendirilip balıkların üzerinde kullanılır.
SOSU İÇİN:
4 diş sarımsak
tuz
kimyon
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 limon suyu
kıyılmış maydanoz (az miktarda)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Balık tabağını süslemek için:
roka
marul
taze soğan
YAPILIŞI:
Çipuralar yıkanıp süzülür.
Soğan yarım ay şeklinde incecik doğranıp tuz ve karabiberle ovulur.
Balıkların karnına soğanlar yerleştirilir. Balıklar ızgarada iki taraflı olarak kızartılır. Servis tabağına alınan çupraların üzerine ADANA SOS gezdirilir. Roka, taze soğan ve domatesle süslenen çupralar sıcak olarak servis edilir.
Sosu için:
Sarımsaklar tuzla dövülüp küçük bir sos kabına alınır. Limon suyu, kimyon, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve biber salçası eklenip iyice karıştırılır. Çırpılan sos biraz dinlendirilip balıkların üzerinde kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder