
PHOTO: ADANA SOFRASI @
Antep Ezmesi’nin daha sulu bir çeşidi olan Antep Salatası; nam-ı diğer "Bostana" ile hemen hemen aynı malzemelerle hazırlanmaktadır. Antep’te Antep Salatası olarak anılan bu salata; Urfa’da Bostana ismi ile meşhurdur.
MALZEMELER:
4 domates (soyulmuş)
3 sivri biber
1 kırmızıbiber
1 demet maydanoz
1 tutam taze nane
varsa biraz pirpirim otu (yabani semizotu)
arzuya göre 1 salatalık
1 soğan
3-4 diş sarımsak
tuz
kırmızıbiber
nane
sumak
ekşi nar pekmezi (ya da nar ekşisi)
sumak ekşisi
koruk suyu
YAPILIŞI:
Tüm salata malzemesinin çok iyi ve ezilircesine kıyılması gerekir. Salata malzemesi tahta üzerinde kıyılıp salata kâsesine eklenir. Ezilmiş sarımsak, tuz, baharatlar, nar pekmezi, sumak ekşisi ve nar ekşisi(varsa koruk suyu) ile sosu hazırlanıp karıştırılır ve salataya dökülerek altüst edilir. Koruk suyu yerine limon suyu da kullanılabilir. Bu salata, tüm köftelerin, pilavların yanında veya rakı yanında meze olarak da servis edilebilir.
Antep Ezmesi’nin daha sulu bir çeşidi olan Antep Salatası; nam-ı diğer "Bostana" ile hemen hemen aynı malzemelerle hazırlanmaktadır. Antep’te Antep Salatası olarak anılan bu salata; Urfa’da Bostana ismi ile meşhurdur.
MALZEMELER:
4 domates (soyulmuş)
3 sivri biber
1 kırmızıbiber
1 demet maydanoz
1 tutam taze nane
varsa biraz pirpirim otu (yabani semizotu)
arzuya göre 1 salatalık
1 soğan
3-4 diş sarımsak
tuz
kırmızıbiber
nane
sumak
ekşi nar pekmezi (ya da nar ekşisi)
sumak ekşisi
koruk suyu
YAPILIŞI:
Tüm salata malzemesinin çok iyi ve ezilircesine kıyılması gerekir. Salata malzemesi tahta üzerinde kıyılıp salata kâsesine eklenir. Ezilmiş sarımsak, tuz, baharatlar, nar pekmezi, sumak ekşisi ve nar ekşisi(varsa koruk suyu) ile sosu hazırlanıp karıştırılır ve salataya dökülerek altüst edilir. Koruk suyu yerine limon suyu da kullanılabilir. Bu salata, tüm köftelerin, pilavların yanında veya rakı yanında meze olarak da servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder