29 Kasım 2007 Perşembe

ANTEP SALATASI


PHOTO : ADANA SOFRASI @

MALZEMELER:
5 iri domates
3 kuru soğan
1 baş sarımsak
1 demet maydanoz
3 yeşil biber
1 limon
1 kornişon (salatalık turşusu)
pulbiber
kuru nane
tuz
1 çay bardağı sumak ekşisi
1 çay bardağı nar pekmezi (ya da nar ekşisi)

YAPILIŞI:

Domates, kuru soğan, sivri biber ve sarımsak çok ince olacak şekilde kıyılır. İnce kıyılmış maydanoz eklenir. Tuz, pul biber, nane ile tatlandırılır. Sumak ekşisi, limon suyu ve nar pekmezi ile sos hazırlanır ve salatayla karıştırılıp servise sunulur.



(Bu tarifin uygulanmasında, 2000 yılı, Gaziantep Valiliği, İl Turizm Müdürlüğü'nün, " Gaziantep Yemekleri" adlı kitaptan faydalanılmıştır.)

1 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

güveçte kaşarlı alabalık -özel sosu eşliğinde (Adana yöresi)

Fotoğraf meşhur Serhat Alabalık tesislerinde çekilmiştir. (Kadirli)