16 Mart 2014 Pazar

pembe sultan

MALZEMELER:
3-4 kırmızı pancar
500 gr süzme yoğurt
6 diş sarımsak
tuz
1 tatlı kaşığı şeker (arzuya bağlı)
1 yemek kaşığı elma sirkesi (arzuya bağlı)

YAPILIŞI:
Kırmızı pancarlar haşlanıp soyulur ve rendenin iri tarafı ile rendelenir. Ezilmiş sarımsak,tuz ve yoğurt ayrı bir kapta karıştırılıp pancara eklenir. (Arzuya göre elma sirkesi ve şeker de katılabilir.) Pancarlar ve çeşnili yoğurt iyice karıştırılıp servis tabağına döşenir. Üzeri arzuya göre süslenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

güveçte kaşarlı alabalık -özel sosu eşliğinde (Adana yöresi)

Fotoğraf meşhur Serhat Alabalık tesislerinde çekilmiştir. (Kadirli)