PHOTO:
ADANA SOFRASI@
MALZEMELER:
250 gr iyi cins (sarı ulak vb.) yeşil zeytin (çekiçte kırma zeytin)
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı isot
1 çay bardağı nar ekşisi
100 gr ceviz içi
50 ml sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 limon suyu
½ demet maydanoz
½ demet taze soğan
YAPILIŞI:
Sarı ulak cinsi çekiçte kırma yeşil zeytin, (bombeli şişe tersi ile kırılıp, her gün suyu değiştirilip acısı alınmış ve salamura yapılmış) yeşil zeytinin çekirdekleri çıkartılır. Dilim dilim doğranır. İri dövülmüş ceviz içi, az miktarda sıcak suda ıslatılmış isot, ezilmiş sarımsak, ve diğer malzemeler ve baharatlar da eklenip iyice karıştırılır. Arzuya göre biraz daha sızma zeytinyağı eklenerek meze tabağında veya kahvaltıda servise sunulur. Antep’e ait lezzetli bir aperatiftir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder