28 Ocak 2008 Pazartesi

ezme patlıcan salatası

PHOTO : ADANA SOFRASI @

MALZEMELER:
3 adet kemer patlıcanı
250 gr süzme yoğurt
1 yemek kaşığı ceviz
8-10 diş sarımsak
az miktarda toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre)

YAPILIŞI:

Patlıcanlar bıçakla birkaç yerinden delindikten sonra iyice közlenip kabukları soyulur. Kararmaması için limonlu suya atılıp 10 dakika bekletilir. Suyu sıkılarak tahta üzerine alınır ve çok ince kıyılarak macun haline getirilir. Süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak eklenerek iyice karıştırılır. (İsteğe göre biraz da zeytinyağı eklenebilir.) Patlıcan ezme, servis tabağına döşenen marul yapraklarının üzerine yayılır. Üzerine iri kıyım cevizi içi serpilir. Arzuya göre tereyağında kızdırılmış az kırmızı biber gezdirilir. Soğuk olarak servis edilir.

3 yorum:

.Adana Sofrası dedi ki...

enfessss

.Adana Sofrası dedi ki...

salata tek kelime ile enfesss

SOFRAM dedi ki...

Merhaba canım, ziyaretiniz ve güzel sözleriniz ve desteğiniz için teşekkürler. Maalesef bu ortamda arada da olsa böyle kişiler çıkabiliyor, emeğe saygısı olmayan...
Canım sayfalarınızı gezdim çok güzel paylaşımlarınız var, özellikle de Adana yöresine ait, çok seviyoruz o yöre yemeklerinizi, altta Hatayın kabak tatlısı tarifini vermişsiniz, bu tatlı o yöreye has kış kabağıyla yapılıyor. Ama, yanılmıyorsam siz balkabağıyla yapmışsınız. Onu bilmiyordum, bize de yeni geldi Hatay'dan, çok seviyoruz bu kabak tatlısını,ezmeniz de çok güzel olmuş, ellerinize sağlık...
Canım evet haklısın uzun bir süre moderatörlük yaptık, ama site kapandı, tüm emekler boşa gitti ne yazık ki.. Şimdi yeniden açmışlar, ama eskisi gibi değil.
Canım görüşmek üzere sevgi ve selamlar...

güveçte kaşarlı alabalık -özel sosu eşliğinde (Adana yöresi)

Fotoğraf meşhur Serhat Alabalık tesislerinde çekilmiştir. (Kadirli)